Nieuws

Tweedejaars in actie voor Leontienhuis

10 juni 2018
Terug

In het kader van ons thema ‘Goede doelen’ hebben onze tweedejaars leerlingen burgerschap zich de afgelopen maanden volop ingezet om geld in te zamelen voor het Leontienhuis. Het Leontienhuis wil de kwaliteit van leven van mensen met een eetstoornis en hun naasten verbeteren en tevens mensen met een eetstoornis motiveren richting herstel en (hernieuwde) deelname aan de maatschappij. Onze leerlingen hebben veel inzet én creativiteit getoond. Hun acties hebben in totaal een prachtig bedrag van € 3010,05 opgeleverd! Een enorm dankjewel aan onze tweedejaars leerlingen burgerschap voor hun inzet!


Verslag inzamelingsactie A2F

 Voor het vak burgerschap hadden we de opdracht gekregen om een geld inzamelingsactie te starten voor het Leontienhuis. Dit hebben wij (Jill Jacobs, Britt Jacobs, Marijn van Dooren, Nienke Smit, Pleun Reijnen, Marieke Geurts en Iris Kiggen) gedaan door een evenement te houden bij sportschool e-power in Ospel. Op zaterdag 28 april werden er wattbike-, Calisthenics- en bootcamptrainingen gehouden, voor iedere training werd er €5,- gevraagd. Ook werden er nagels gelakt en allerlei gezonde lekkernijen waaronder het broodje Leontien met kaas, sla en tomaat verkocht voor het goede doel. Uiteindelijk hebben €788,- opgehaald. Dit hebben we met veel plezier gedaan zeker om dat het voor een goed doel was.

Graag willen wij e-power voor het gebruiken van de locatie, bakkerij Kessels in Meijel voor het sponseren van de broodjes, Jolanda Klaus van nails 4 you voor het lakken van de nagels en natuurlijk iedereen die is komen sporten en een bijdrage hebben geleverd heel erg bedanken! 

Verslag inzamelingsactie A2D

Wij hebben voor het vak burgerschap de opdracht gekregen om geld op te halen voor het Leontienhuis. We mochten in groepjes een actie verzinnen en uitvoeren. Wij gingen wafels en cakejes bakken en verkopen. De ingrediënten hebben we van de Lidl gesponsord gekregen. We hebben dit verkocht bij de Intratuin in Weert. Het geldbedrag dat we hebben opgehaald was  €150,-. We vonden het een leuke opdracht, omdat we zelf iets mochten bedenken. Daardoor hebben we onze actie met veel plezier uitgevoerd!

Pleun Bijnen, Nori Clement, Eva Kluskens, Emma Leenen, Melody Smeets. 

Verslag inzamelingsactie A2E

Wij hebben samen met ons groepje (Alper Müftüoglu, Tijn Saes, Raf Huber en Zakaria Ismail) wafels gebakken. Dit hebben wij gedaan voor Het Leontien Huis, Het Leontien Huis is een goed doel dat mensen helpt met een eetstoornis. Wij hebben dit gedaan in het bewoningsvereniging ‘Aan stad Thoês’ in Ospel. Iedereen was heel enthousiast en vond het leuk dat wij waren gekomen, wij hebben uiteindelijk een bedrag van €122 opgehaald.

leontienhuis_wafels.png

Verslag inzamelingsactie A2C

Voor burgerschap hadden wij de opdracht gekregen geld in te zamelen voor het Leontien huis. Het Leontien huis is een stichting die als doel heeft om te vechten tegen eetstoornissen zoals anorexia.

Ons groepje had het idee om wafels en koekjes te bakken en te verkopen bij de jumbo. Dit hebben wij gedaan en we hebben €88,62 opgehaald.

eva.jpg

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!