Nieuws

Traffic informers

12 maart 2019
Terug

Voorlichting verkeersslachtoffers


Dinsdag 16 april staat voor de leerlingen van VWO-4 in het teken van verkeersveiligheid. Drie leden van de Traffic Informers Limburg confronteren de leerlingen die dag met de gevolgen van een verkeersongeval. Het doel: ze bewust te maken van hun eigen verkeersgedrag.

Traffic informers

De leden van vereniging Traffic Informers hebben allen een ernstig verkeersongeval gehad en bezoeken scholen om voorlichting te geven. Ze informeren de leerlingen over de gevaren in het verkeer en maken hun ervan bewust dat ze elke dag risico lopen en dus elke dag opnieuw op moeten letten. De confrontatie met een verkeersslachtoffer heeft vaak grote invloed op de gedachten van de leerlingen.

Impact

De vereniging Traffic Informers bezoekt Het College inmiddels al voor het twaalfde jaar. De school vindt het belangrijk de leerlingen te confronteren met (de gevaren van) hun eigen verkeersgedrag. Zij begeven zich immers dagelijks in het verkeer.

Na een korte inleiding krijgen de leerlingen eerst een video te zien van de verkeersslachtoffers Sam Korsten en Danny Hilferink. Sam en Danny zullen de leerlingen vertellen over hun ongeval. Na de inleiding en verhalen is er een discussieronde en kunnen de leerlingen vragen stellen over de huidige stand van zaken, de revalidatie, de impact, etc. Op deze manier kregen de leerlingen een goed beeld van de impact van een ongeluk op een persoon; zowel lichamelijk als geestelijk.

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!