Nieuws

TeenzCollege

5 april 2016
Terug

Op dinsdag 29 maart 2016 vond in Maastricht de 'Closing Ceremony' plaats van het project ‘Stumbling Stones’, georganiseerd door TeenzCollege, Maastricht University. Ouders en familieleden waren voor de ceremonie uitgenodigd. Het College werd vertegenwoordigd door mw. Leyba en mw. van Hertum.


Voortraject

In de afgelopen weken hebben zeven leerlingen van VWO-4 acht bijeenkomsten bijgewoond op de Universiteit van Maastricht. Ze namen samen met 39 leerlingen van zes andere scholen deel aan het verrijkingstraject voor LVO-leerlingen in samenwerking met Maastricht University. Elke bijeenkomst begon met een 'lecture' (de voertaal was Engels), waarna de leerlingen in hun tutorgroepje gingen discussiëren over het onderwerp zoals bijvoorbeeld over de impact, kosten en voordelen van vluchtelingen op onze economie.


Afsluiting

Om het project af te ronden, hebben de leerlingen in hun tutorgroepje een onderzoek gedaan, met titels als 'Mimicry' en 'To help or not to help a victim'. Tijdens de slotceremonie presenteerden de leerlingen hun eindproject aan de hand van een posterpresentatie. Mw. Carolien Martijn van de faculteit psychologie prees de inzet en het enthousiasme van de leerlingen. Vice-rector van de Universiteit, Prof. dr. Harm Hospers, feliciteerde de leerlingen persoonlijk en overhandigde ze officieel een certificaat.

Foto's van de slotceremonie zijn te vinden in de fotogalerij.