Nieuws

Talenreis in Spanje

21 maart 2022
Terug

Vera van Gansewinkel volgt al vanaf VWO-4 het vak Spaans op Het College. Onlangs ging ze twee weken op studiereis naar Málaga. Zij deelt graag haar ervaringen:

"Ik ben Vera van Gansewinkel, een V6-leerling op Het College Weert. Vier weken geleden vertrok ik met het vliegtuig naar Málaga (Spanje) om daar twee weken lang een talenreis te volgen. Vanaf de vierde heb ik Spaans op school en dat beviel erg goed, ook keek ik erg uit naar de Madrid reis die in V6 zou plaatsvinden. Helaas is deze door corona niet doorgegaan, zoals veel andere activiteiten. Erg jammer, want ik keek er naar uit om mijn geleerde Spaans ook in de praktijk te kunnen oefenen en gebruiken. Mijn klassenreis ging dus niet door, maar ik had een advertentie voorbij zien komen van EF (Education First), een reisorganisatie die talenreizen in het buitenland organiseert. Ik maakte een plan en kreeg van school toestemming om het een en ander te missen op school. De coronasituatie was echter erg onstabiel en ik heb ook tot het laatste moment gewacht om de reis daadwerkelijk te boeken. Ongeveer twee weken voor vertrek was het dan toch geregeld.

Ik verbleef op de campus van de school, op ongeveer vijf minuten lopen van het strand. Ik werd warm ontvangen en maakte al snel veel vrienden. Ik kreeg Spaanse les van maandag t/m vrijdag één dagdeel per dag (van 09:00 – 13:20 of 12:00 – 16:30). Naast de lessen werden er ook activiteiten georganiseerd vanuit de school, zoals een welkomsttour, een museumbezoek en een voetbaltoernooi. Ook buiten school was er van alles te doen in Málaga, zoals het prachtige strand of het levendige centrum bezoeken. Eén van de mooiste dingen van mijn reis was carnaval in Málaga. Ik heb grote optochten en mooie optredens gezien en het was daar de hele week feest. Een andere culturele activiteit die me erg is bijgebleven, is het salsadansen dat werd georganiseerd in een dansbar.

Natuurlijk heb ik ook veel Spaans geleerd. De intensieve lessen en het oefenen van heel veel spreekvaardigheid (zowel binnen als buiten de school) hebben mij geleerd om veel vloeiender te spreken. Hier heb ik tijdens mijn laatste Spaans lessen op Het College ook nog profijt van.

Toen mijn reis na twee weken voorbij was, moest ik weer even wennen aan het ritme van mijn ‘normale’ lesdagen. Al kreeg ik niet veel tijd om te wennen, want er lag een hoop gemist schoolwerk op me te wachten. Ook staan de laatste toetsweek en de examens voor de deur. Een drukke periode, maar ik had het voor geen goud willen missen. Het was een onvergetelijke ervaring en ik hoop na mijn examens nog wat meer in mijn Spaans te investeren!"

IMG_2460.jpg

IMG_2626.jpg

IMG_2695.jpg