Nieuws

Social sofa’s

27 juni 2019
Terug

Binnen Kunst & Cultuur hebben onze leerlingen de afgelopen maanden aan een bijzonder project gewerkt: het bekleden van sofa’s met mozaïek. Voor dit project, een initiatief van de ouderraad van Het College, hebben onze leerlingen enthousiaste hulp gekregen van ouders/verzorgers en collega’s.

Op maandag 24 juni hebben de social sofa’s, geschonken door de Ouderraad, een plekje gekregen op het schoolplein. Het resultaat is prachtig! Dagblad de Limburger plaatste een mooi artikel in de krant op donderdag 27 juni jl. Benieuwd? Het artikel is hier in te zien.

bank_08.jpg

Otwerpen

De ontwerpen die zijn aangebracht komen van Joelle Smolenaers (VWO-5) en Frode Flos van der Schans (VWO-4) van het examen cluster tekenen. Joelle: "In deze bank heb ik het thema samenwerking verwerkt. Dit was een onderwerp wat op school erg belangrijk is en wij doen het zelf ook veel. Bijen werken veel en goed samen om alles te doen. Daarom heb ik bijen gekozen om dit te symboliseren." 

bank_09.jpg

Frode Flos: "Op mijn ontwerp staan veel figuren, want als je samen op de bank zit, ben je niet alleen. Al die verschillende kleuren symboliseren dat je mag zijn zoals je bent en de golven zijn net als mensen die om elkaar heen draaien, soms zonder echt contact te maken."