Nieuws

Rens van Lierop (G3B) winnaar kinderinnovatieraad Philips/PSV

22 november 2018
Terug

Woensdag 21 november, een spannende dag voor dertien kinderen in het Philips Stadion. Zij hebben sinds begin van het jaar gewerkt aan ideeën voor het PSV-stadion van de toekomst. Eén van hen was Rens van Lierop (12), leerling uit G3B. 

Winnaars

Na rijp beraad door de strenge jury, met daarin onder meer PSV-directeur Toon Gerbrands en Philips-directeur Hans de Jong, werd het idee van Rens en Tigo voor een heus Philips/PSV fanplein gekozen! "Ik was wel verrast, ja", zegt PSV-directeur Toon Gerbrands over alle innovatieve ideeën. "We hadden dit idee al langer met Philips en we hebben uiteindelijk besloten om het ook echt uit te gaan werken. Het is echt fantastisch om te zien hoeveel energie de kinderen erin steken."

Vervolg

De winnaars van de dag, Tigo en Rens, gaan nu met PSV hun idee verder uitwerken. "We willen dat supporters niet alleen mooi en goed voetbal te zien krijgen, maar ook plezier hebben voor en na wedstrijden. Dit kan door middel van een fan-plein", zegt Rens. Gerbrands was blij verrast met dit idee. "Zelf hebben we ook al langer een idee op tafel liggen voor een dergelijk fan-plein. Wat nu voor ons rest is het toetsen op haalbaarheid, zij mogen het uitwerken. Maar wij kunnen ze helpen. Er is een hoop mogelijk."

Onbevangenheid

Ondanks dat het enigszins opvallend te noemen is dat voetbalclub PSV kinderen vraagt om mee te denken aan de vernieuwingen van het stadion, denkt Philips-directeur Hans de Jong daar anders over. "Zij brengen onbevangenheid. Iets wat volwassenen niet hebben. Zo krijg je vaak de meest creatieve ideeën. De kinderen denken spontaan en het maakt ze niet zo veel uit of het wel of niet haalbaar is."