Nieuws

Reflectiedag: indrukwekkende lezing Edino van Dorsten

28 november 2023
Terug

Dinsdag 28 november vond de eerste reflectiedag van dit schooljaar plaats. De reflectiedag is jaren geleden in het leven geroepen, omdat:

✔ We reflecteren op school belangrijk vinden;
✔ Het leerlingen en collega’s inzichten geeft in eigen handelen;
✔ We leerlingen als belangrijke gesprekpartners zien.

Vandaag werd deze reflectiedag voor de leerlingen van VWO 5 en 6 gekoppeld aan het thema 'motivatie’. De dag werd geopend door spreker Edino van Dorsten, bekend als één van de negen kinderen uit Ruinerwold en winnaar van de gouden Televizierring in 2021 met de documentaire 'De Kinderen van Ruinerwold'. Aan de hand van zijn persoonlijke verhaal nam hij ons o.a. mee in de kracht van keuze en dat je verleden niet je toekomst hoeft te bepalen. Het was een hele indrukwekkende lezing en er kwamen veel levenslessen voorbij. Je kon een speld horen vallen in de aula.

In de middag gingen de leerlingen in de leerlingarena aan de slag aan de hand van een aantal stellingen. Tevens maakten zij een verwerkingsopdracht die terugkomt tijdens het volgende mentorgesprek. Het was een waardevolle en leerzame dag, ook voor de andere leerjaren.


Dit schreef Edino zelf over zijn komst naar Het College:

"Als ik een uitnodiging krijg om op een middelbare school te spreken vervult me dat altijd met extra enthousiasme. Terugkijkend naar mijn eigen schooltijd was deze periode voor mij toch wel een beslissende periode, een periode waarin ik zeker ook behoefte had aan, naast een voorbeeld, iemand die me extra liet nadenken over de keuzes die ik maakte en nog zou maken. Mijn verhaal delen met deze leeftijdsgroep geeft extra betekenis aan het ‘spreker’ zijn. Ik hoop dan ook het voorbeeld te kunnen zijn dat ik zelf gemist heb en een bijdrage te kunnen leveren aan het leven van deze jongeren waar ik voor spreek."


Dankjewel Edino van Dorsten voor je inspirerende verhaal! En dankjewel aan alle leerlingen en collega’s voor deze waardevolle dag! 

1_.jpg

5_.jpg

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!