Nieuws

Mural op Het College

9 april 2019
Terug

Deze week wordt op Het College de laatste mural aangebracht in het kader van het muurschilderingenproject rondom Graaf van Horne. Leerlingen van LVO Weert hebben de afgelopen maanden samen met Stichting de Verbeelding uit Weert en kunstenaars van de stichting Getting up, mooie murals maken op de vier middelbare scholen van LVO Weert.

Doelstelling

Doelstelling van het plan is het besef overbrengen dat de gebeurtenissen in het verleden niet veel verschillen met gebeurtenissen in de huidige tijd. Dit wil de stichting bereiken door leerlingen te informeren en inspireren en samen met professionele kunstenaars van de stichting Getting Up per school een blijvende mural uit te voeren.

KOERS

Op het College hebben zo’n 30 leerlingen van Koers aan het project deelgenomen. De leerlingen kozen een favoriete gebeurtenis en maakten daar een tekening over. Deze dienden ter inspiratie voor de kunstenaars.


Naast de murals op de scholen heeft de Stichting samen met kunstenaars al diverse muurschilderingen gerealiseerd in hartje Weert.

IMG_9618.jpg

IMG_9630.jpg

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!

Het College Weert

Samen leren met plezier!