Nieuws

Kunstproject spiegelbeelden

26 oktober 2020
Terug

Tijdens de Collegeweek zijn leerlingen van Het College aan de slag gegaan met een educatief kunstproject van beeldend kunstenaar Yvonne Schroeten uit Weert. Yvonne schreef een boek over kunst; ‘Geheel de hemel weerspiegelend, een kunstenaarsrelaas.’ Het boek is het startpunt van een groots interdisciplinair project. Dit project daagt andere culturele disciplines en groepen uit tot grensoverschrijdend gedrag door vanuit het eigen specialisme te reageren op een boekfragment en dit op eigen wijze uit te drukken door middel van onder andere dans, muziek, film, schrijven en beeldende kunst.

Leerlingen van Het College volgden in dit kader een workshop met als inspiratiebron een tekst uit het boek/de schilderijen. De leerlingen werden uitgenodigd om onder begeleiding van ervaren workshopleiders zelf te creëren naar aanleiding van het lezen/analyseren van een tekst/beeld. De resultaten zijn in een video gegoten en worden vertoond tijdens de dubbelexpositie van Yvonne Schroeten in zowel de ECI in Roermond als de Annex in Weert. Deze expositie is te zien in oktober, november en december 2020. 

Benieuwd naar het resultaat? De video is ook hier in te zien.  


Workshop

Zaterdag 31 oktober is er een gratis workshop stopmotion maken bij Annex/Rick voor kinderen 10-13 jaar. Aanmelden kan via de website www.kunstprojectspiegelbeelden.nl.

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!