Nieuws

Kunst&Cultuur-spektakel: Musical highlights

20 juni 2023
Terug

De afgelopen maanden is er in de lessen muziek, tekenen en theater hard gewerkt aan het ‘Kunst & Cultuur’- spektakel van 2023: Musical highlights. Zo hebben de leerlingen van leerjaar 3 in groepjes een lied ingestudeerd, opgenomen in de studio en hier een videoclip bij gemaakt. De leerlingen van leerjaar 2 hebben onder de noemer ‘Musical Highlights’ in groepjes één of meerdere scènes en liedjes uit een musical of cabaretvoorstelling ingestudeerd. Bij het vak tekenen ontwierpen en maakten ze de achtergronden en attributen. 

 

Op de Kunst & Cultuurdag op 31 mei jl. is hard gewerkt aan het spektakel. De puntjes werden op de spreekwoordelijke i gezet. De leerlingen van V3 brachten die middag tevens een bezoek aan museum Weert. In de avond zijn zowel de tweede- als de derdejaars K&C-leerlingen naar de spetterende voorstelling ‘Stayin’Alive Disco Fever’ in het Munttheater geweest. Een show met o.a. Esmée Dekker en Ferry Doedens die helemaal in het teken stond van discohits uit musicals waaronder ook ‘ons’ ingestudeerde eindnummer ‘Footloose’!  


Dinsdag 13 juni was het dan zover. Onder begeleiding van een live-orkestje bestaande uit leerlingen van onze school werd het spektakel ten tonele gebracht. De voorstelling was een groot succes en werd goed bezocht door ouders en andere belangstellenden! Voor het eerst werd er ook een echte K&C-prijs uitgereikt aan de beste act en de beste videoclip. Maar, uiteraard zijn we megatrots op ALLE creatieve K&C-leerlingen. Het was een middag met een gouden randje!

20230619_161351.jpg

20230619_172646.jpg

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!