Nieuws

Jong Ondernemen: ondernemingsproject ter ondersteuning Voedselbank

1 juli 2019
Terug

De 42 VWO 4-leerlingen met het vak Beco (voorheen Management & Organisatie) hebben onlangs hun ondernemersproject afgerond. Hierin hebben zij gedurende zes weken een eigen handelsonderneming opgezet waarbij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen een belangrijk onderdeel was.

Ondernemen

De leerlingen werken in groepen en kiezen hun doelgroep, selecteren bestaande producten die aansluiten bij de doelgroep, maken een begroting, kopen producten in, doen de marketing van hun bedrijf en verkopen zo veel mogelijk producten. Een ultieme kennismaking met ondernemen! Met dit project worden de leerlingen uitgedaagd tot marktgericht denken, samenwerken, onderhandelen, netwerken, initiatief nemen, vergaderen en verantwoording nemen. Na afloop ontvingen de leerlingen een certificaat van Stichting Jong Ondernemen.

JongOndernemen1.jpg

Voedselbank Weert

Wat het project extra bijzonder maakt, is dat de leerlingen zelf een goed doel kiezen om de helft van de winst aan te doneren. Zij kozen voor de Voedselbank.

Op maandag 1 juli hebben Jack Spoorenberg, Rick Moonen en Chiara Alvaro, samen met docent bedrijfseconomie Ellen Klomp, een cheque t.w.v. €435,- aangeboden aan Ria Zincken, voorzitter van de Stichting Voedselbank Weert. De leerlingen hebben een rondleiding en uitgebreide toelichting gehad op de werkzaamheden van de Voedselbank en zijn er van overtuigd dat het geld goed besteed wordt.

voedselbank.jpg

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!