Nieuws

Jong Ondernemen: knuffels voor SJG Weert

18 mei 2017
Terug

Voor het Ondernemersproject zetten de M&O-leerlingen gedurende zes weken een eigen handelsonderneming op. De leerlingen werken in groepen en kiezen hun doelgroep, selecteren bestaande producten die aansluiten bij de doelgroep, maken een begroting, kopen producten in, doen de marketing van hun bedrijf en verkopen zo veel mogelijk producten. Een ultieme kennismaking met ondernemen! Met dit project worden de leerlingen uitgedaagd tot marktgericht denken, samenwerken, onderhandelen, netwerken, initiatief nemen, vergaderen en verantwoording nemen. Na afloop ontvingen de leerlingen een certificaat van Stichting Jong Ondernemen.

meno1.jpg

meno2.jpg 

 

Goede doel

Wat het project extra bijzonder maakt, is dat de leerlingen zelf een goed doel kiezen om de helft van de winst aan te doneren. Dit jaar is het bedrag van €423 overgemaakt naar KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij). Bovendien heeft één projectgroep er iets heel bijzonders van gemaakt. Noa Feijen, Femke Wulms, Lieke Fonteijn en Mariline Vanderfeesten hebben knuffelkoeien ingekocht die hun afnemers konden kopen voor zichzelf of ter donatie aan de zieke kinderen in SJG Weert. Deze week hebben zij de knuffels overhandigt aan Dokter Joe-Hoe. Een verslag van de leerlingen van het bezoek aan Dokter Joe-Hoe:

“Dinsdag werden wij om 10:00 uur 's ochtends hartelijk ontvangen in de aankomsthal door dokter Joe-Hoe. Vanuit hier werden we meegenomen naar, hoe zei het omschreef, haar thuisbasis: Het vrouw-moeder-kind centrum. Deze gang was versierd met allemaal vrolijke figuren. We werden meegenomen naar de kopruimte om wat extra info te geven over ons Management & Organisatie-project. Dokter Joe-Hoe vertelde ons daarna de ins and outs over haar werk in het ziekenhuis. Dit allemaal onder het genot van een lekkere koude ranja. Ook hebben we de schatkamer van haar mogen zien. Een kamertje met allemaal cadeautjes voor de kinderen in het ziekenhuis. Hierna heeft ze ons ook nog de speelkamer laten zien, waar wij allemaal nog een dikke pluim voor onze donatie mochten ontvangen. Het was een leuke en leerzame ochtend!”

foto-Dokter-Joe-Hoe.jpg

foto01.jpg

foto02.jpg