Nieuws

Inzamelingsactie Oekraïne burgerschap

24 mei 2022
Terug

De afgelopen weken hebben de tweedejaars leerlingen zich tijdens de burgerschapsvormingslessen ingezet voor het goede doel. Er is besloten om geld in te gaan zamelen voor de vluchtelingen uit Oekraïne die huisvesten op de kazerne. In groepen hebben de leerlingen op creatieve manieren een fantastische opbrengst weten op te halen: een totaalbedrag van €1766,28 is beschikbaar gesteld voor de organisatie van Punt Welzijn!


Inzamelingsacties

Dit geld is op verschillende manieren ingezameld. Zo hebben sommige groepen klusjes gedaan, auto’s gewassen, lege flessen opgehaald, gras gemaaid, honden uitgelaten, glas afval opgehaald en onkruid uitgetrokken. Is er veel gebakken door onze leerlingen: van wafels, cupcakes, koekjes, cakepops en arretjescake tot minipizza’s. Ook zijn enkele leerlingen actief geld in gaan zamelen tijdens de Koningsmarkt: zo zijn er nagels gelakt en is er oude kleding verkocht. De groep van Sanne, Danique en Emma wist met spelletjes op de Koningsmarkt een bedrag van maar liefst €146,- op te halen!

oekraine3.png

Een enkele groep heeft bingo gespeeld in het bejaardenhuis. Er zijn snoepzakjes en verjaardagskaarten gemaakt en verkocht aan de deuren. Er zijn paaseieren groot ingekocht en in kleine doosjes verkocht. Er is zelfs een thuisbioscoop avond gehouden in de achtertuin!  

oekraine5.jpg


Hoe wordt de opbrengst besteed?

De bewoners van de kazerne hadden behoefte aan meer plekken om buiten te zitten. Daarom zijn er picknicktafels gekocht. Afgelopen maandag is een aantal leerlingen vrijwillig meegegaan om deze picknicktafels in elkaar te zetten. Het overige bedrag zit nu in kas. Er zal tijdens de bewonersbijeenkomsten besproken worden hoe zij het geld het liefste willen besteden. Dit wordt teruggekoppeld aan onze school.

We zijn trots op onze leerlingen die zich zo hard in hebben gezet voor het goede doel. Een geslaagd initiatief!

oekraine4.jpg

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!

Het College Weert

Samen leren met plezier!