Nieuws

Ierse leerlingen bezoeken Het College

3 november 2016
Terug

Op donderdag 3 november 2016 kregen de TTO-leerlingen van A3G, A3H en G3B bezoek van 80 leerlingen en 10 docenten van Lusk Community College uit de buurt van Dublin. Het contact met deze Ierse school is ontstaan, doordat leerlingen van de 3e klas van het College van vorig jaar, afgelopen april tijdens de Dublin-reis in Lusk op bezoek zijn geweest. De leerlingen uit Lusk verbleven in Valkenburg en gaan via Weert naar Dusseldorf, waarna ze weer terugvliegen naar Dublin.

Het programma duurde van 11.30 – 13.00 uur. Na een welkomstwoord van dhr. Stals, hielden de leerlingen zich in groepjes van 6 (2 Nederlandse, 4 Ierse leerlingen) bezig met speeddaten, informatie uitwisselen, biologie met “sticky notes” en Kangoeroe-wiskunde. Daarna kregen ze van de Nederlandse leerlingen een rondleiding door de school.

Doel was vooral kennismaken en laten zien hoe het hier op school gaat. Tijdens de opdrachten waren de leerlingen constant met elkaar in gesprek en hebben ze elkaar goed leren kennen. In april gaan de TTO-leerlingen van de 3e klassen naar Dublin, waar (onder voorbehoud) ook een bezoek aan de school in Lusk gepland wordt.

Foto's van het bezoek zijn te vinden in de fotogalerij.

_DSC0317.jpg