Nieuws

Huib en Luc naar tweede ronde Wiskunde Olympiade

13 februari 2017
Terug

In januari 2017 vond op Het College de eerste ronde van de Wiskunde Olympiade plaats. Diverse leerlingen uit VWO-3, 4 en 5 met belangstelling voor wiskunde deden mee aan de wedstrijd. Landelijk namen zo’n tienduizend leerlingen deel aan de eerste ronde van de Wiskunde Olympiade, waarvan 991 leerlingen worden uitgenodigd voor de tweede ronde. Van onze school wisten Huib Baetsen uit VWO-4 en Luc Burgerjon uit VWO-5 zich te plaatsen voor de tweede ronde. Deze is op 17 maart a.s. en vindt voor onze leerlingen plaats op de TU in Eindhoven. Wij wensen Huib en Luc veel succes!


Nederlandse Wiskunde Olympiade

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd waarbij uitdagende opgaven de creativiteit en het wiskundig inzicht van de leerlingen testen. Alle leerlingen van de derde t/m de vijfde klassen met belangstelling voor wiskunde konden meedoen aan de eerste ronde. In Nederland nemen zo’n 10.000 leerlingen de aan de wedstrijd. De 991 beste leerlingen worden uitgenodigd voor de tweede ronde in maart. Bij de tweede ronde worden de beste leerlingen uit elke categorie, zo’n 130 in totaal, uitgenodigd voor de finaletraining en de uiteindelijke finale op 15 september 2017.

Uit de winnaars worden uiteindelijk de teams samengesteld die Nederland vertegenwoordigen bij drie internationale wiskundewedstrijden.