Nieuws

Finaleplek Olympic Moves

31 maart 2016
Terug

Dinsdag 29 maart 2016 reisden drie teams van Het College naar Venlo voor deelname aan de voorronde van het scholen veldvoetbaltoernooi van Olympic Moves. Het College streed met drie teams: leerjaar 1, leerjaar 3 en een scholenteam. Na een aantal wedstrijden bleek al snel dat alleen ons schoolteam jongens mee kon draaien in de top. Het team kwam als beste uit de poulefase en kwalificeerde zich ook nog voor de finale.

Na een goed potje voetbal konden de jongens finalist Valuascollege uit Venlo door middel van een zeer spannende strafschoppenserie verslaan. De einduitslag: 6-5 en een geweldig gestopte strafshop van onze keeper Brett van Ool. De voetballers hebben hiermee een finaleplek weten te bemachtigen voor de landelijke finale in het Olympisch Stadion in Amsterdam op vrijdag 10 juni a.s. Een geweldige prestatie!

IMG_20160329_171904.jpg


Olympic Moves

Om meer middelbare scholieren samen (meer) te laten sporten zijn KVLO, NOC*NSF, Coca-Cola en Zilveren Kruis in 2003 ‘Olympic Moves’ gestart. Het doel van Olympic Moves is om jongeren tussen de 12 en 19 jaar binnen de schoolomgeving kennis te laten maken met diverse vormen van sport en het plezier van samen sporten te laten beleven. Olympic Moves is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van Nederland.

Het is een jaarlijkse competitie tussen scholen uit het voortgezet onderwijs, waarbij scholieren elkaar op school, regionaal en daarna nationaal uitdagen om het kampioenschap voor scholen. Via selectieprocedures op school en meer dan 75 regionale finales komen jaarlijks leerlingen van 300 scholen, dit is bijna de helft van alle middelbare scholen, in beweging met Olympic Moves. 

De winnaars van de regionale finales plaatsen zich voor Olympic Moves The School Final in het Olympisch Stadion in Amsterdam op vrijdag 10 juni 2016. Gedurende een dag samen vol sport, plezier en show strijden zij in en rondom het stadion om het nationale kampioenschap voor scholen.

IMG_20160329_181206.jpg