Nieuws

Excursie Klassieke talen naar Leiden

13 maart 2017
Terug

Op woensdag 8 maart zijn de examenkandidaten van Latijn met de trein naar Leiden afgereisd, om daar aan de universiteit een college te volgen over het examenonderwerp van dit schooljaar. Een docent van de vakgroep Griekse en Latijnse Taal en Cultuur heeft gesproken over Livius, zijn werk ‘Ab Urbe Condita’ en de regeerperiode van keizer Augustus. De leerlingen hebben onder andere geleerd dat het stijlmiddel alliteratie gebruikt wordt om bepaalde thema’s binnen het werk extra te benadrukken.


Rijksmuseum van Oudheden

Daarna is er een bezoek gebracht aan het Rijksmuseum van Oudheden voor een examenworkshop; in groepen hebben de leerlingen zich verdiept in diverse thema’s van het pensum van Livius, waaronder de Etrusken, de positie van vrouwen in het werk van Livius, voortekens en mysteriën. Na bestudering van bronnen en beeldmateriaal hebben zij uiteindelijk hun bevindingen aan elkaar gepresenteerd.


Al met al was het een leerzame dag, waarbij vanuit een andere invalshoek gekeken is naar de examenstof. Foto's zijn te vinden in de fotogalerij.

Excursie-Leiden-V6-8-mrt-17.jpg