Nieuws

Excursie Amsterdam Gymnasium 3 en 4

16 mei 2019
Terug

Op donderdag 9 mei jl. hebben de leerlingen van Gymnasium 3 en 4 in het kader van KCV een bezoek gebracht aan Amsterdam voor een bezoek aan het Paleis op de Dam en het Allard Pierson Museum. 


Het Paleis op de Dam

In het voormalig stadhuis, gebouwd in de Gouden Eeuw, in de stijl van het Hollands classicisme, zijn veel bouw- en beeldelementen te bewonderen die geïnspireerd zijn door de Klassieke Oudheid. Tijdens de KCV-dagen hadden de leerlingen van 4 Gymnasium presentaties voorbereid en daarmee hebben zij afgelopen donderdag een interactieve leerzame rondleiding verzorgd voor de leerlingen van 3 Gymnasium.
 

Allard Pierson museum

Tevens is er een bezoek gebracht aan het Allard Pierson museum, het Archeologische Museum van de Universiteit van Amsterdam. Daar hebben de rondleiders van dit prachtige museum ons geleid langs een aantal bijzondere objecten uit de Griekse oudheid.  Rood- en zwartfigurige vazen gaven aanleiding voor veel mythologische verhalen. Prachtige beelden leidden ons door de ontwikkeling van de beeldhouwkunst. Zo brachten de objecten en de verhalen ons weer iets dichter bij de oude Grieken. 

Na al dit moois hadden de leerlingen nog even een uurtje vrije tijd om Amsterdam in te gaan. We kunnen terugkijken op een geslaagde dag!

Foto's van de excursie zijn te vinden in de fotogalerij.

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!