Nieuws

Examens achter de rug

29 mei 2023
Terug

De middelbare schoolperiode zit er voor een hoop leerlingen alweer op. Na twee weken vol studie, stress en concentratie zitten de eindexamens er op en daarmee begint voor de 600 eindexamenleerlingen in Weert de vakantie. Weert FM sprak onze eindexamencoördinator dhr. Krekels over de afgelopen examenperiode en de bijzondere omstandigheden waarmee scholen soms te maken krijgen. Benieuwd? Het interview is hier terug te zien:

&t=26s


Afsluiting van een periode

Zo'n 600 leerlingen hebben in de afgelopen weken hun eindexamen gemaakt. Op Het College in Weert zo'n 135, op de Philips 330 en op het Kwadrant 145, zo laat examencoördinator Han Krekels weten. Een bijzondere periode voor veel leerlingen: "Het is eigenlijk de afsluiting van het aantal jaren dat je op de middelbare school hebt gezeten. Het is spannend, want het gebeurt in een grote zaal. Iedereen, in heel Nederland, maakt op hetzelfde moment hetzelfde examen. Het bepaalt voor een deel datgene wat je hierna gaat doen", aldus Krekels. Ieder jaar zijn er leerlingen die hun examen maken in bijzondere omstandigheden. Han Krekels kan zich nog wel wat herinneren: "Van een leerling waarbij een acute blindedarmontsteking werd geconstateerd, zij maakte haar examen met twee docenten bij haar thuis, tot leerlingen die migraine aanvallen krijgen tijdens het examen."
 

Verlossend telefoontje

Op dinsdag 30 mei vinden er nog enkele 'bijzondere' examens plaats. Fries, Russisch, Spaans, Turks en Arabisch komen op die dag nog voorbij. Daarna zijn de examens in heel Nederland voorbij. Op 14 juni krijgen de scholieren te horen of ze geslaagd zijn of niet.

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!