Nieuws

Dutch Design Week

2 november 2021
Terug

Donderdag 21 oktober ging V6 naar de Dutch Design Week. Een verslag van deze bijzondere dag werd geschreven door Marij Bernart.

Op donderdag 21 oktober gingen we naar de Dutch Design Week en ter voorbereiding moesten wij op de site kijken wat voor designs we graag wilden zien. IJverige studenten als wij zijn, hadden wij dit natuurlijk meteen gedaan. Het bleek wel een beetje ver om te lopen, maar ach, we zijn jong, dus dat kunnen wij wel. Door weer en wind ploeterden wij ons door de straten van Eindhoven, op zoek naar de eerste expositie. Nu zijn wij niet de beste kaartlezers, maar we wisten heel zeker dat op de kaart stond dat we in de buurt waren van de plek die we zochten. Niet dus. Er was geen Dutch Design Week-onderdeel te bekennen...

Er zou een andere expositie zijn in het Philips Museum, dus wij besloten daar maar heen te lopen (nu raakten we in het museum ook de weg kwijt, maar dat is een verhaal voor een andere keer). Toen we in de zaal stonden die de Dutch Design Week-werken had staan, waren we een beetje verward. De meeste van de ontwerpen waren niet de kunst die we verwacht hadden, maar designs van bijvoorbeeld tandenborstels en andere elektronische apparaten; het was tenslotte het Philips Museum. Wie had gedacht dat er tijdens een designweek ook functionele ontwerpen getoond werden? Zelfs de N&T-leerlingen die erbij waren, vonden deze technische designs ook niet heel interessant. Gelukkig was er wel een robot die een dansje voor ons deed en hebben we bij de volgende stops werken bekeken die ons meer aanspraken, zoals een kunstenaar die op tien truien handgeschilderde ruimtefiguren had gemaakt en de pharmacy of the future die medicijnen had bedacht om bijvoorbeeld kwetsbaarheid te genezen en een crying crème had verzonnen.

PPMC4068.jpg

UUFZ2125.jpg

USMD7016.jpg

Tekening: Zara Moonen (V6)