Nieuws

Creatieve inzendingen Het College voor publiekswedstrijd 'Laat je Horen'

18 maart 2021
Terug

De afgelopen weken hebben de leerlingen tijdens de Kunst & Cultuur-lessen op Het College gewerkt aan creatieve inzendingen voor de publiekswedstrijd ‘Laat je horen’ van het Rick. Op deze manier hebben zij met beeldende kunst, muziek, theater of dans hun mening kunnen uiten over actualiteiten. Benieuwd? Op deze pagina is een aantal creatieve inzendingen van onze leerlingen te zien. Wil je alle inzendingen zien? Dat kan online via het Rick. Stemmen kan tot en met zondag 21 maart

Vera de Jager A3B - tekening

Voor tekenen hebben we gewerkt aan een opdracht rondom het thema ‘Laat je horen’. Ik moest dus iets bedenken dat met dit thema te maken heeft. Ik dacht gelijk aan de jongeren die het in deze tijd zwaar hebben en natuurlijk hebben volwassenen het ook zwaar. Ik wilde een tekening maken van hoe jongeren en volwassenen zich voelen. In mijn tekening zie je dus een hoofd waar allemaal woorden uitkomen. Dit kunnen woorden zijn in hun gedachten of verwijten van iemand anders.

Vera_tekening.jpg 

Troy Markus A3B - tekening

Ik heb geprobeerd om met deze tekening te laten zien dat iedereen in zijn eigen bubbel zit tijdens de coronaperiode. In de bubbel is het droevig en buiten de bubbel is het kleurrijk en vrolijk.

Troy.jpg


Niels Seuren GYM-1 – film

In dit filmpje heb ik met lego poppetjes uitgebeeld wat ik vind van de lockdown. Mijn boodschap achter dit werk is dat de lockdown voelde als een muur tussen mij en mijn vrienden en ik gewoon weer heel graag naar school wil. Ik vind het leuk dat dat nu weer gedeeltelijk kan.


Zoë Goudriaan A3B - lied

Voor de opdracht ‘Laat je horen’ heb ik een lied gemaakt. Poëzie of teksten schrijven helpt mij altijd om tot rust te komen en ik had dat ook zeker nodig toen ik dit lied schreef. De beat die ik erbij heb gemaakt, laat ook horen hoe chaotisch het was in mijn hoofd, met allemaal gedachtes die door elkaar heen naar voren kwamen. Het lied is hier te beluisteren:

.