Nieuws

B2 Goethe-examens afgerond

14 december 2017
Terug

Na wekenlange training op maandagmiddag tijdens blok 5, onder de begeleiding van mevrouw De Schaut, waren onze leerlingen er klaar voor: het Goethe-examen. Het schriftelijk gedeelte vond plaats op 17 november op school; het mondeling examen op zaterdag 2 december in Amsterdam in het “Goethe Institut” met één Duitse examinator en de eigen docent.

Behalve dat het in Amsterdam erg koud was, was het voor de meeste kandidaten erg spannend en een unieke ervaring. Het Goethe instituut is sowieso een bezoekje waard. Het is gevestigd in een statig herenhuis aan de Herengracht. Op dit moment loopt er in de bibliotheek een project voor de duur van zes maanden, geleid door Syriërs. Naast het reguliere aanbod is er een gezellig zithoekje, een Arabisch hoekje en zijn er boeken in andere talen , zoals het Engels en Frans verkrijgbaar.

Uiteraard wachten we met spanning de resultaten af en hopen we dat iedereen beloond mag worden met een mooi certificaat!

Deelnemers

De B2-kandidaten dit jaar zijn allemaal V6-leerlingen: Mick Berkelmans, Robin Bodentien, Michelle Hendriks, Sven Scheepers en Isa van Eldijk. De Goethe-coördinatoren: Monique Vullers en Annick De Schaut.