Nieuws

VWO-6: Dutch Design Week

8 oktober 2018
Terug

Op dinsdag 23 oktober, direct na de herfstvakantie, gaan we met alle leerlingen van VWO-6 op stap naar Eindhoven om de “dutch design week” te bekijken. Vertrek met bussen vanaf het parkeerterrein van Het College om 11.00 uur. Vertrek vanuit Eindhoven om 16.30 uur.

Programma 

Je kunt bij het programma de verschillende onderdelen selecteren, onder de knop ‘expertise’. Hier vind je o.a. fashion, interior, technology, etc. En binnen deze onderwerpen zie je dan ook wat er binnen dat thema te doen is (tentoonstellingen, workshops, etc.). Er komt binnenkort ook een app beschikbaar, deze kun je downloaden en hier je weg in vinden.

Opdracht 

De opdracht is om van te voren je eigen programma samen te stellen op basis van je interesses. Daarnaast vul je na het bezoek opdracht 3 van design in op de site van kunst uit het vuistje waar we al mee gestart zijn tijdens de CKV-dag op school.

Vervoer 

We gaan met vier bussen naar Eindhoven. De bussen stoppen bij de parkeergarage van Het Klokgebouw. Hier kunnen we makkelijk in- en uitstappen. Iedereen krijgt een polsbandje en een route.


Toegang

Met dit polsbandje hebben jullie de rest van de week ook nog toegang tot de DDW. Dus mochten jullie op andere dagen nog een keer terug willen, dan kan dat uiteraard.

Met het polsbandje heb je gratis toegang tot:

 1. Klokgebouw
 2. Veem - Dutch Design Awards exhibition and more
 3. Innovation Powerhouse - The Embassy of Health
 4. Graduation Show 2018 by Design Academy Eindhoven at Campina
 5. Van Abbemuseum - GEO DESIGN by Design Academy Eindhoven
 6. Sectie-C
 7. Kazerne - Eat Drink Design
 8. Dutch Invertuals
 9. TAC - Trajectories
 10. Modebelofte - New Order Of Fashion
 11. Robot Love at Campina
 12. Philips Museum

Het Klokgebouw, het Veem, Strijp T&R, het Centrum en TAC zijn allemaal te lopen vanaf het punt waar de bus jullie dropt (punten 1-2-3-5-7-8-9-10-12).

Leerlingen die een bezoek willen brengen aan een plaats verder weg, moeten dit van te voren melden aan de CKV-docent in de bus.

https://www.cultuurstation.nl/nieuws/ddw-leerlingenroute-voor-vo/

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!