Nieuws

Vier keer goud voor Giocoso-koor met Fien van der Kaaij

4 september 2017
Terug

Het koor Giocoso uit Weert is flink in de prijzen gevallen tijdens de European Choir Games die plaatsvonden in Riga in juli 2017. Het koor, met daarin Fien van de Kaaij (V6H) én ook Laura Peeters (oud-leerling/gymnasiast), nam vier gouden medailles mee terug naar Nederland. Giocoso, onder leiding van dirigente Rita Scheffers, deed mee in twee categorieën: Musica Sacra a capella en Chamber Choir.

Binnen beide categorieën behaalden de dames een score van de jury die hoog genoeg was om te kwalificeren voor de Grand Prix of Nations, het wereldkampioenschap. Ook hier behaalde Giocoso twee keer goud. Het koor kreeg zelfs enkele tienen van de internationale jury.

Aan de wedstrijd deden 150 koren uit meer dan dertig landen mee. Giocoso mag zich na deze prestatie een van de beste koren ter wereld noemen.

Voor de deelname moest Fien in zeer korte tijd een heel pittig repertoire uit haar hoofd leren in het Hebreeuws, Frans, Spaans, Russisch en Latijn. Dit is topsport, maar dan op muzikaal niveau. Wij feliciteren Fien en het Giocoso-koor met deze geweldige prestatie! 

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!