Nieuws

Verkiezingen medezeggenschapsraad

6 juni 2019
Terug

Het is zover! Er komen weer verkiezingen aan voor de medezeggenschapsraad. Dit jaar zullen er twee plekken verkiesbaar zijn. Wil jij samen met twee andere leerlingen je sterk maken en inzetten voor ons onderwijs? Heb jij nieuwe ideeën die de school zeker moet weten? Meld je dan aan!


Medezeggenschapsraad

De medezeggenschapsraad is het belangrijkste advies/bestuursorgaan van de school. De raad bestaat uit zes personeelsleden, drie ouders en drie leerlingen. De raad beslist over de belangrijkste zaken in en rondom de school en geeft daarnaast vaak advies (gevraagd en ongevraagd) aan de directie. De medezeggenschapsraad is dus essentieel voor de school. Daarnaast staat deelname bij de medezeggenschapsraad zeer goed op je CV, wat van pas komt bij studies met een decentrale selectie.

Hoe gaan de verkiezingen te werk?

  • Meld je aan om je verkiesbaar te stellen door een mailtje te sturen naar mrverkiezing-collegeweert@outlook.com. Bij onderwerp vul je je voor- en achternaam in. In je mail moet je het volgende vermelden: Naam, leeftijd, klas en een kleine motivatie waarom je bij de MR wilt (min. 100 woorden) Meld je uiterlijk dinsdag 11 juni aan!
  • Na bevestiging van ontvangst van je e-mail wordt iedereen uitgenodigd voor een informatiegesprek (woensdag 12 juni, onder schooltijd, +/- 10 minuten). Hier wordt verder aan je uitgelegd wat de medezeggenschapsraad inhoudt, hoeveel tijd het kost, de vergoeding en alle andere bijbehorende zaken. Daarnaast krijg je informatie en tips omtrent campagne voeren en hoe de verkiezingen zullen plaatsvinden.
  • De verkiezingen! Je gaat nu campagne voeren zodat je op maandag 17 juni (de dag van de verkiezingen) voldoende stemmen hebt om één van de twee plekken te veroveren! Zodra dit gebeurd is, ben je officieel lid van de medezeggenschapsraad. Je bent lid voor drie jaar, maar je kunt natuurlijk altijd stoppen als je dat wil.

N.B. Het is altijd mogelijk om je terug te trekken gedurende de verkiezingen en de stappen daarnaartoe!

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!