Nieuws

Uitwisseling Mönchengladbach

3 december 2019
Terug
Uitwisseling Mönchengladbach
TTO-uitwisseling met Mönchengladbach
Terug

De TTO-leerlingen van het 2de en het 3de leerjaar wisselen twee jaar lang uit met leerlingen van het Gymnasium an der Gartenstrasse uit Mönchengladbach. Ze zien elkaar dan vier keer, in Weert en in Mönchengladbach. De bedoeling is om de leerlingen met elkaar heel praktisch samen te laten werken in een internationale omgeving. Het College als TTO-school, het Gymnasium an der Gartenstrasse dat de Moderne Vreemde Talen in hun onderwijs voorop stellen.

Dinsdag 20 november jl. waren de Duitse leerlingen in Weert.

_DSC2580-2.jpg

De leerlingen hadden een gevarieerd programma van sport, spel en les. In de lessen leerden de 2de jaars elkaar kennen door te vertellen over hun dagelijks leven, wat hen bezighoudt, hun hobbies, favoriete sport etc.. Uiteraard was er ook tijd ingeruimd om de school te laten zien. ’s Middags hadden de leerlingen een basketbalclinic.

IMG-20191126-WA0008-2.jpg

De leerlingen van het 3de leerjaar begonnen met een dansles. Wat spannend in het begin, maar wel leuk. De les van ’s middags was gericht op EU-beleid op het gebied van gezonde voeding tegen de achtergrond van eigen ervaringen en gewoontes. Er waren nauwelijks verschillen in voorkeur en wat er te krijgen is in de supermarkten. Er was wel – overigens een zelfde verschil – tussen wat gezonde voeding is en wat de leerlingen het liefst eten.

Dia1.jpg

In mei is de volgende bijeenkomst, in Mönchengladbach. Ook daar worden de leerlingen weer gebracht om samen dingen te doen en te ondernemen.

Foto's van de uitwisseling zijn te vinden in de fotogalerij.

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!