Nieuws

TTO-Theaterworkshops leerjaar 2 en 3

19 december 2017
Terug

Op donderdag 14 december kregen de TTO-leerlingen van leerjaar 1 t/m 3 theaterworkshop aangeboden. De eerstejaars volgde een workshop van Michael Keoghan. Samen met deze Australische zanger zongen ze Christmas songs. De tweede- en derdejaars volgden twee workshops waarin language output centraal stond. Tijdens de workshop Rap hielden ze zich bezig met het schrijven en presenteren van een rap. Tijdens de workshop Mark my words gingen de leerlingen dichten 2.0.

tto_workshops_lj1.jpg

Kerstworkshop

De eerstejaars volgde een workshop Lyrical Language van Michael Keoghan. Een kerstworkshop met veel kerstzang waarin de leerlingen meer te weten kwamen de tradities van Engelssprekende landen. De leerlingen zonder Christmas songs met de Australische zanger. Ook werden er pomanders gemaakt: sinaasappels met kruidnagels.

20171214_105521.jpg


Rapworkshop

Tijdens de workshop Rap hielden de leerlingen zich bezig met het schrijven en presenteren van een rap. De leerlingen leerden waar een rap aan moet voldoen, wat de taalkundige voorwaarden zijn. En natuurlijk, alles in het Engels. De workshop rappen was creatief, leerzaam en vooral leuk! Rap is een expressieve kunstvorm waarbij op een ritmische manier met rijm een verhaal verteld wordt. Het is naast een muziek workshop dus feitelijk ook een taalworkshop.Rap heeft raakvlakken met zang, maar is geen zang, aangezien het vooral om gesproken woord gaat en niet om toonladders.

20171214_112114.jpg

Mark My Words

Bij de workshop Mark My Words draaide het om creativiteit met taal. Gewapend met een marker en pagina’s gingen de leerlingen aan het werk om een uniek gedicht en tevens kunstwerk te maken! Eerst werden er de nodige schrijfoefeningen gedaan, voordat er een mooie collage gemaakt werd. Mark My Words is dichten op een originele manier zonder dat je zelf een woord bedenkt of schrijft. Met een marker ga je, op een mooie manier, woorden op een pagina van een boek, tijdschrift of krant omcirkelen. Hierdoor ontstaat er een gedicht maar ook een kunstwerk! Feitelijk is het een workshop taal, een poëzie workshop en een design workshop in één.

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!