Nieuws

Technasium: voorlichting en leerling/ouder challenge

10 november 2022
Terug

Donderdag 3 november jl. vond de voorlichting Onderzoeken & Ontwerpen plaats voor ouders en leerlingen van leerjaar 3. Naast deze voorlichting namen de leerlingen en ouders het tegen elkaar op tijdens een Egg Drop Challenge. Benieuwd wie deze challenge gewonnen heeft? Lees dan hier het verslag van deze avond, geschreven door onze leerlingen:

“Afgelopen donderdag 3 november kwamen we samen met onze ouders naar school om voorlichting te krijgen over het vak Onderzoeken en Ontwerpen in de bovenbouw en om deel te nemen aan een challenge tegen onze ouders. Zowel wij  als onze ouders wisten niet wat ons te wachten stond en velen kwamen daarom ook een beetje ongeïnteresseerd binnen. Na een uitleg door en ervaringen van de VWO-6 leerlingen over het vak werd de challenge bekend gemaakt: The Egg Drop. We kregen een aantal materialen en de opdracht om hiermee een val van ruim 3 meter voor een rauw ei te breken zonder dat het ei breekt.

We maakten groepen met maximaal vijf leerlingen en onze ouders in een groep tegenover ons. In totaal waren we met 15 leerling- en 15 oudergroepen. Al snel merkten we dat onze ouders wel heel fanatiek werden en werd er zelfs door meerdere ouderteams vals gespeeld. Materialen bij leerlinggroepen jatten alsook het ei leeg blazen om het makkelijker heel te houden. Na 50 minuten moest onze constructie af zijn en volgde de test vanaf de trap naar beneden. Uiteindelijk bleek het moeilijker dan gedacht om het ei heel te houden. Tien groepen, waaronder die van ons, wist het ei heel te houden. Om nu de eerste plaats te kunnen behalen, moesten we bij de VWO-6 jury nog een pitch geven over onze constructie en een originele naam voor onze constructie verzinnen. Helaas ging een ander groepje met de winst lopen.

Het was wel eens een heel andere voorlichting dan we normaal krijgen. We hebben ook veel vragen kunnen stellen aan de VWO-6 leerlingen wat wel heel fijn was met het oog op de profielkeuze. Dus een geslaagde avond vonden onze ouders en wij zelf eigenlijk ook wel!”

IMG-20221103-WA0001.jpg

IMG-20221103-WA0012.jpg

IMG-20221103-WA0003.jpg

IMG-20221103-WA0005.jpg

IMG-20221103-WA0006.jpg

 

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!

Het College Weert

Samen leren met plezier!