Nieuws

Studiedag Leiden Gymnasiasten VWO-6

11 maart 2019
Terug

Op vrijdag 25 januari organiseerde de sectie Klassieke Talen voor de leerlingen Latijn en Grieks van VWO-6 een excursie naar Leiden. Voor de eerste keer sloten zich ook vijf Gymnasiasten van het Blariacumcollege in Venlo bij ons aan. 

Na een voorspoedige treinreis togen we richting de Universiteit waar de leerlingen een college volgden, verzorgd door de docenten van de vakgroep Griekse en Latijnse taal en cultuur. Universitair docent dr. J. Soerink gaf speciaal voor onze leerlingen Latijn een college over Ovidius, terwijl zijn collega dr. A. Rademaker voor de leerlingen Grieks een college gaf over Herodotos.

Na een gezellige middagpauze in hartje Leiden, volgde een bezoek aan het Rijksmuseum van Oudheden (RMO). Het museum organiseert speciaal voor Gymnasiasten examenworkshops. Deze examenworkshops zijn gericht op de teksten die de leerlingen lezen voor de eindexamens Grieks en Latijn. In het Kabinet der Klassieken en in het museum zelf voerden de leerlingen in groepjes onderzoeken uit over dit pensum.

Tegen 17.00 uur namen we weer de trein richting het zuiden, waar we vol nieuwe indrukken weer aankwamen.

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!