Nieuws

Start RTC Handboogschieten in Weert

13 januari 2015
Terug

De Nederlandse Handboogbond (NHB) en Het College Weert slaan handen ineen


De Nederlandse handboogbond (NHB) start een regionaal trainingscentrum (RTC) in Weert. Op vrijdag 6 februari gaan de eerste trainingen van start op Het College. Het RTC in Weert vormt één van de zes RTC’s waarmee de NHB landelijk gaat werken. Vanuit de RTC’s zullen de talenten doorstromen naar Jong Oranje of naar het A-team. Het initiatief van de NHB wordt ondersteund door de provincie Limburg, de gemeente Weert, Topsport Limburg en Stipoh (Stichting Promotie en Ontwikkeling Handboogsport). Er wordt gestart met 12 talenten uit Limburg en Zuidoost-Brabant.


Ambitieus meerjarenplan

De gemeente Weert heeft al een RTC volleybal en een RTC basketbal. In de gemeente zijn alle randvoorwaarden aanwezig, zoals Topsporttalentschool ‘Het College’ waar de talenten kunnen studeren. Voorlopig wordt er één keer per week op vrijdagavond tussen 18:30 en 21:00 uur getraind, maar de bedoeling is om wekelijks uit te groeien naar twee of drie trainingen. De Nederlandse Handboogbond heeft een ambitieus meerjarenplan, waarbij ruimte zal komen voor acht tot zestien sporters tussen 11 en 21 jaar.


Koerswijziging

De oprichting van de RTC’s heeft te maken met een koerswijziging van de sportbond. Tot dusver waren er jeugdselectietrainingen in de vier rayons van de NHB. De rayons bestreken echter een te groot gebied en er was weinig samenwerking. Met de komst van een RTC wil de handboogbond meer rendement halen uit de talentontwikkeling. Noodzakelijk, willen ze hun doel bereiken: het winnen van medailles op de Olympische Spelen over vier tot acht jaar. Vanuit de RTC’s stromen de talenten door naar Jong Oranje of naar het A-team. Die trainen en wonen op het Nationaal Talentencentrum Papendal dat onder leiding staat van bondscoach Ron van der Hoff uit Venray.


Ondersteuning

Het initiatief van de NHB wordt ondersteund door de provincie Limburg, de gemeente Weert, Topsport Limburg en Stipoh (Stichting Promotie en Ontwikkeling Handboogsport), dat in Weert gevestigd is en vorige maand nog het evenement Kings of Archery op Het College organiseerde. Zij gaan op het gebied van faciliteiten het project ondersteunen. In Weert vindt het indoorprogramma plaats in sporthal St. Theunis, het buitenprogramma op het veld bij Het College, ook de locatie van Handboogvereniging De Batavieren-Treffers.

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!