Nieuws

Nominatie mw. Eggels voor beste geschiedenisleraar 2015

11 juni 2015
Terug

Mevrouw Eggels, docente geschiedenis aan Het College Weert, is deze week toegetreden tot de beste 20 geschiedenisdocenten van Nederland! Zij werd genomineerd door haar leerlingen uit HAVO-4. Woensdag 10 juni jl. bezochten Conservator Geschiedenis van het Rijksmuseum Gijs van der Ham en Voorzitter van de VGN Ton van der Schans Het College om een les van mevrouw Eggels bij te wonen. Het resultaat: een top 20-notering (uit 165 aanmeldingen). Een prestatie om nu al trots op te zijn!


Geschiedenisleraar 2015

De NTR en het Rijksmuseum onderschrijven het belang van goed geschiedenisonderwijs en lanceren voor het tweede jaar op rij gezamenlijk de verkiezing van de beste Geschiedenisleraar. Schoolbesturen, collega-docenten, ouders én leerlingen konden hun geschiedenisleraar voordragen als dé Geschiedenisleraar 2015. De vakjury van prominente didactici, historici en leerlingen selecteren uit de aanmeldingen twintig docenten en wonen een les bij op hun school. De selectie vindt plaats op basis van de door de vakjury vastgestelde criteria. Daarin komen alle aspecten van het leraarschap van een geschiedenisdocent aan bod; vakinhoudelijke kennis, didactische kwaliteiten, visie en inzet.


Top 10

In koppels zullen de juryleden de komende tijd de scholen bezoeken, om zo tot een top 10 te komen. Wij hopen u voor de zomer te kunnen berichten of dat mevrouw Eggels gelukt is. Uit de top 10 wordt vervolgens een top 3 van geschiedenisdocenten vastgesteld. Op zaterdag 31 oktober wordt de winnaar gekozen. In de middag volgt de feestelijke bekendmaking in het Rijksmuseum. De winnaar wint de titel Geschiedenisleraar 2015, mag een eigen lesvideo opnemen, een internationaal congres bijwonen én met 3 klassen het Rijksmuseum bezoeken.

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!