Nieuws

Mw. Eggels bij top 10 beste geschiedenisleraar

25 juni 2015
Terug

Mevrouw Eggels is deze week toegetreden tot de beste 10 geschiedenisdocenten van Nederland! Monica werd genomineerd door haar leerlingen uit HAVO-4. Na een lesbezoek van Conservator Geschiedenis van het Rijksmuseum Gijs van der Ham en Voorzitter van de VGN Ton van der Schans op 10 juni jl. kreeg ze al een top 20-notering. En nu is ze dus toegetreden tot de top 10. Een geweldige prestatie! Na de zomervakantie weten we of het mevrouw Eggels lukt om ook bij de beste drie te komen.


Geschiedenisleraar 2015

De NTR en het Rijksmuseum onderschrijven het belang van goed geschiedenisonderwijs en lanceren voor het tweede jaar op rij gezamenlijk de verkiezing van de beste Geschiedenisleraar. Schoolbesturen, collega-docenten, ouders én leerlingen konden hun geschiedenisleraar voordragen als dé Geschiedenisleraar 2015. De vakjury van prominente didactici, historici en leerlingen selecteren uit de aanmeldingen twintig docenten en wonen een les bij op hun school. De selectie vindt plaats op basis van de door de vakjury vastgestelde criteria. Daarin komen alle aspecten van het leraarschap van een geschiedenisdocent aan bod; vakinhoudelijke kennis, didactische kwaliteiten, visie en inzet.


Top 10

In koppels bezochten de juryleden de afgelopen tijd de scholen om zo tot een top 10 te komen. Uit de top 10 wordt vervolgens een top 3 van geschiedenisdocenten vastgesteld. Op zaterdag 31 oktober wordt de winnaar gekozen. In de middag volgt de feestelijke bekendmaking in het Rijksmuseum. De winnaar wint de titel Geschiedenisleraar 2015, mag een eigen lesvideo opnemen, een internationaal congres bijwonen én met drie klassen het Rijksmuseum bezoeken.

Lees hier het interview dat Dagblad de Limburger met haar hield.

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!