Nieuws

Milieu- en klimaatdagen 2020

6 februari 2020
Terug

Op maandag 3 en dinsdag 4 februari gingen de leerlingen van vwo-5 op pad om een zwerfvuilactie op Boshoven te houden. De actie vond plaats in samenwerking met de gemeente Weert reinigingsdienst en milieustraat.

Dag 1

Op maandag 3 februari gingen de leerlingen van vwo-5 op pad om een zwerfvuilactie op Boshoven te houden.

Een aantal gebieden werd deze dag door de leerlingen onder handen genomen. Namelijk rondom de sporthal en jongeren ontmoetingsplek Boshoven, de omgeving rondom Jumbo Boshoven, de Boterbloemstraat rondom de jongeren ontmoetingsplek en de vele pleintjes in Boshoven.

Na een inzameling van ongeveer 4 uur kregen de leerlingen nog een interessante en uitgebreide rondleiding op het milieupark door de medewerkers van het milieupark. Waarvoor nog onze dank.

Ook werden op het einde van de dag de opgehaalde kilo’s zwerfvuil gewogen. Onze leerlingen haalden ruim 100 kg zwerfaval op. Dringend tijd dus om hier iets aan te doen!

Dag 2

Op dinsdag 4 februari gingen de leerlingen verder met hun milieu-en klimaatdagen. Zij gingen nu geen zwerfvuil meer inzamelen maar met zwerfvuil een kunstwerk maken om meer bewustwording rondom dit thema te creëren bij jongeren.

Na een intensieve ontwerpdag konden beide groepen om 15.00 uur hun ontwerp opleveren aan Koen van Loon van de gemeente Weert. De gemeente zal deze kunstwerken binnenkort ook tentoonstellen aan het Weerter publiek.

Bekijk hier de foto's.

foto-8-klimaat.jpg

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!