Nieuws

Menno Dijkstra and his american dream...

25 juni 2015
Terug

Veel leerlingen hebben een droom om door te breken op sportgebied. Op Het College wordt er samen met onze topsportbegeleiders gekeken wat we op school kunnen faciliteren om de combinatie topsport en studie waar te maken. Zo verging het ook Menno Dijkstra. Annick De Schaut, mentor van Menno in de periode 2010-2012 , vertelt met gepaste trots hoe het nu met hem gaat.


High School

Annick: “Wie kent hem niet meer? De lange vrolijke roodharige basketballer uit HAVO-2. Een beetje slungelig, vooral door zijn lengte (2.09 m op dat moment), werkte zich niet echt kapot voor school. Maar, op het veld was het een andere kerel. Als mentor en topsportbegeleider van Menno, was het voor mij ook wel een klus om Menno voor school te blijven motiveren. Maar ineens veranderde er iets tijdens het derde jaar. Menno wilde naar de CBA (Canarian Basketball Academie) en moest dus laten zien wat hij in zijn mars had. Uiteindelijk ging het heel erg snel en inmiddels heeft Menno sinds 2014 een High School-diploma op zak!”


Scholarship

In de zomers van 2013 en 2014 heeft Menno met het Nationale Team meegedaan aan de EK’s in Sarajevo en Sofia. Met Kerst 2014 was hij voor een toernooi in Palm Springs en onlangs was hij in Belgrado waar hij heeft meegedaan aan een prestigieus toernooi. Dit jaar heeft Menno een ‘gap year’ en hoeft hij niet naar school. Hij traint 7 uur per dag, 5 dagen per week. Annick: “Met gepaste trots kan ik namens zijn ouders en Menno zeggen dat hij inmiddels een scholarship op zak heeft. Als alle formaliteiten (hopelijk binnenkort) rond zijn, zal Menno in juli of augustus naar de University of California gaan. Dit betekent dat zijn wens uitkomt: College Basketball! Menno, van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!”


Annick De Schaut
Mentor en topsportbegeleider van Menno periode 2010-2012

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!