Nieuws

Meeloopmiddagen

29 februari 2024
Terug

Zit jij in groep 8? Dan maak je binnenkort samen met jouw ouders/verzorgers en leerkrachten op de basisschool een keuze voor een middelbare school. Een grote stap en belangrijke beslissing!

Wellicht vind je het fijn om vóór die tijd nog een keertje op onze school te komen kijken. Dat kan! Speciaal voor alle groep 8-leerlingen organiseren wij op woensdag 6 en woensdag 13 maart 2024 meeloopmiddagen. Je ervaart dan hoe het op school is als alle leerlingen er zijn en je krijgt antwoord op alle vragen die je wellicht nog hebt. Ben jij erbij?  


Programma Het College/Koers

De meeloopmiddagen op Het College/Koers zijn gericht op sfeerproeven. Onze leerlingen geven je een rondleiding door de school en beantwoorden alle vragen die jij hebt over de brugklas. Bijvoorbeeld: ‘Hoe voelt het om brugklasser te zijn?’ en ‘Hoeveel huiswerk krijg je op?’ Dus heb je vragen? Schrijf ze alvast op! Na de rondleiding sluiten we de middag af met een quiz. 


Tijdschema

  • 13:30 uur: ontvangst in de aula
  • 13:45 uur: opening op de trap
  • 14:00-14:45 uur: rondleiding in groepjes
  • 14:45-15:30 uur: quiz
  • 15:30 uur: einde


Het College vs Koers

Beide meeloopmiddagen omvatten hetzelfde programma; aanmelden voor één middag is dus voldoende! Tenzij je graag één middagje op Het College mee wilt lopen en één middagje bij Koers. Een deel van de rondleiding van Koers zal hetzelfde zijn, maar de leerlingen van Koers nemen je uiteraard mee het Koers-domein in en zij kunnen natuurlijk ook antwoord geven op al jouw Koers-vragen. Dus twijfel je tussen Koers en Het College? Schrijf je dan gerust twee keer in.

Inschrijven kan tot en met maandag 4 maart, 23:59 uur via het online aanmeldformulier:

Aanmeldformulier

 
Aanmeldformulieren overige scholen LVO Weert

Weet je nog niet zeker welke school het gaat worden en wil je ook op een andere school gaan kijken? Dat kan! Onderstaand de links naar de inschrijfpagina’s van de andere scholen. Het BRAVO! College organiseert de meeloopmiddag op woensdag 6 maart. Het Kwadrant en de Philips van Horne organiseren een meeloopmiddag op 6 en 13 maart. Per school wordt op beide middagen hetzelfde programma aangeboden.


Aanmelddagen

Mocht je na de meeloopmiddag enthousiast zijn en wil je je op onze school aanmelden? Dat kan van maandag 25 t/m vrijdag 29 maart 2024. Meer informatie hierover vind je op de aanmeldpagina

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!