Nieuws

Mats wint winactie 'Dag van de gezonde schoolkantine'

16 maart 2023
Terug

Een gezonde schoolkantine is een belangrijke factor in het gezonder maken van de eetomgeving van jongeren. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken.

Daarom bedacht onze schoolcateraar Markies een toffe waarbij leerlingen een idee konden insturen voor hun zelfbedachte (gezonde) broodje, wrap of panini. Daar werd massaal gehoor aan gegeven. Markies kreeg maar liefst 682 inzendingen!

Op donderdag 16 maart, de 'Dag van de gezonde schoolkantine', werd de winnaar bekend gemaakt. Uit de 682 inzendingen kwam het broodje van onze leerling Mats (V3A) als winnaar uit de bus. Hij bedacht een heerlijk broodje met kip en mango, dat de officiële naam ‘Matsu Mango’ heeft gekregen.

Mats werd in de klas verrast door Markies-medewerkers Melissa Aarssée, Anne van Ool en Diana van der Weerden. Ook mocht hij het broodje voor het eerst maken en proeven. Het Matsu Mats-broodje komt in de maand mei op alle 350 locaties van Markies op het menu te staan als Rising Star. En Mats? Die kreeg als cadeau een strippenkaart voor een maand lang gratis lunch in onze schoolkantine!

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!

Het College Weert

Samen leren met plezier!