Nieuws

Literatuurdag Nederlands in activiteitenweek

14 september 2017
Terug

Tijdens de activiteitenweek, die plaatsvindt van 18 tot en met 22 september, organiseert de vakgroep Nederlands een literatuurdag voor de klassen A1A t/m A1F. Deze dag zijn er geen andere lessen. Aan het einde van de dag heeft uw zoon/dochter de eerste opdracht fictie voor het taalportfolio af.


Bibliotheek

Een onderdeel van deze dag is een bezoek brengen aan de bibliotheek in Weert. De klas zal onder begeleiding van de docent en vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland met de fiets naar de bibliotheek gaan. Indien uw zoon/dochter geen lid is van de bibliotheek en in de gemeente Weert woont, zal hij/zij die dag een bibliotheekpasje krijgen. Hiervoor vraagt de bibliotheek €2,50. Tijdens dit bezoek kiest elke leerling een boek uit. Het is dus belangrijk dat iedereen het pasje van de bibliotheek meeneemt.

Leerlingen die ingeschreven stonden bij een bibliotheek op de basisschool hebben al een geldig pasje. Voor leden van de bibliotheek in Cranendonck geldt dat zij gratis ingeschreven kunnen worden bij Bibliocenter. Zij moeten wel even hun pasje laten zien.


Data

Hieronder staat de indeling van de klassen, zodat u weet wanneer uw zoon of dochter de literatuurdag heeft. Tijdens de les Nederlands vertelt de vakdocent wat voor benodigdheden uw zoon/dochter die dag bij zich moet hebben.

  • Woensdag  20 september :  A1A , A1C, A1D en A1E
  • Donderdag 21 september : A1B  en A1F

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!