Nieuws

Kick-off Aischylos

26 september 2019
Terug

Zondag 22 september heeft de kick-off plaatsgevonden van het internationale toneelproject Aischylos, waar Het College Weert dit jaar voor de 12e keer aan deelneemt. Doel van het project is om leerlingen uit de Euregio met elkaar in contact te brengen en samen een Griekse tragedie op te voeren, waarbij iedere acteur zijn eigen taal spreekt. Dit alles gebeurt onder leiding van twee regisseurs: Jeroen Tessers en Laurence Stas.

Kick-off

Tijdens de kick-off op het Sint Maartenscollege in Maastricht kwamen leerlingen van scholen uit België en Nederland bijeen om auditie te doen: uit België de Frans sprekende deelnemers van Athénée Royal Seraing en uit Nederland de scholen: Sint-Maartenscollege uit Maastricht, Van Maerlantlyceum uit Eindhoven, Bernardinuscollege uit Heerlen en Het College uit Weert. De regisseurs hebben die dag bekeken wie voor welke rol in aanmerking komt. Degene die geen hoofdrol krijgt, krijgt een rol in het sprekende koor.


Rolverdeling

Het werd steeds spannender. Eerst moesten de leerlingen in een kring, dan in groepjes met elkaar, situaties oplossen en uitbeelden. Van heel veel actie tot ‘freeze’. Maar, hoe verschillend je ook van elkaar bent, je doet het gewoon met z’n allen tegelijk. Dat gevoel wordt heel anders als je je erna,  helemaal alleen middenin de zaal, aan de twee regisseurs voorstelt met je naam, je school en ja….. met wat je verder nog invalt. Uiteindelijk zijn de rollen verdeeld. Van onze school nemen als acteurs deel: Willem Tullemans en Jarno Reijnders (duo Orestes en Pylades), Joey Postma (één van de herders) en Benjamin Ackermans (één van de twee gezichten van Thoas, de koning).


Iphigeneia in Tauris

In drie weekenden wordt vervolgens de tragedie ‘Iphigeneia in Tauris ' van de Griekse auteur Euripides ingestudeerd. In februari is de generale repetitie, waarna er vijf voorstellingen zijn in resp. Weert, Heerlen, Eindhoven, Maastricht en Seraing. Van zondagavond 2 februari, de première bij ons op Het College, tot de slotvoorstelling, op de donderdag in Seraing, is er iedere avond een voorstelling op één van de scholen. Benieuwd? Reserveer dan alvast 2 februari in je agenda.

Foto's van de kick-off zijn te vinden in de fotogalerij.

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!