Nieuws

Jeugd- en gezinswerker

18 juni 2015
Terug

Vanaf het schooljaar 2015-2016 is jeugd- en gezinswerker Eefje Daamen gekoppeld aan Het College Weert. Eefje is vanuit het Centrum voor Jeugd en Gezin werkzaam in de gemeenten Weert, Nederweert en Leudal. Ouders en leerlingen kunnen bij haar terecht voor vragen en adviezen over opvoeden en opgroeien.


Ondersteuning

Opvoeden is een belangrijke taak in het leven van ouders. Vaak gaat het met vallen en opstaan best goed, maar soms wordt het lastig en kun je ondersteuning gebruiken. Bij kleine en complexe opvoed- of opgroeivragen onderzoeken ouder(s) samen met de jeugd- en gezinswerker wat er nodig is. Samen ga je aan de slag. Ondersteuning kan heel kortdurend zijn, maar als het nodig is ook voor een langere periode. De ondersteuning van de jeugd- en gezinswerker is voor de school, de ouders en de kinderen. Thema’s kunnen onder andere zijn: ongehoorzaamheid, pesten, echtscheiding, grenzen stellen, slaapproblemen en rouwverwerking. Je bent zonder verwijsbrief welkom en de ondersteuning is kosteloos.


Verbinding met de school

De school zal Eefje actief betrekken in situaties waarbij opvoedvraagstukken een rol spelen. Er wordt dan een gezamenlijk gesprek gepland. Eefje is bereikbaar via de zorgcoördinator of rechtstreeks via eefje.daamen@cjgml.nl of telefoon: 088-0105902.


Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) biedt verschillende vormen van opvoedondersteuning aan ouders en jeugdigen (van zwangerschap tot 18 jaar). Zo geven we informatie en advies, verzorgen we themabijeenkomsten en workshops, hebben we een uitgebreide website (www.cjgml.nl) en bieden we persoonlijke ondersteuning.


Meer weten? Vraag het de zorgcoördinator.

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!