Nieuws

Ivo Verberne met Jong Oranje U18 naar Lokeren

7 januari 2020
Terug

Van 18 t/m 20 december jl. namen onze leerling Ivo Verberne (VWO-6) en Teun Krol (HAVO-5) van de Philips van Horne deel aan het internationale vierlanden toernooi in Lokeren, België. Beide jongens maken deel uit van de handbal selectie jong oranje U18.

Er werd gespeeld met een selectie van 16 spelers tegen de U18-selectie van Luxemburg, België en Griekenland. Tegen Luxemburg en België werd een ruime winst behaald en tegen Griekenland helaas met een paar punten verschil verloren.

Merzig

Gezien de keepers van de U18 werden verdeeld over de twee toernooien, heeft alleen Teun deelgenomen aan het internationale toernooi in Merzig, Duitsland. Dit was een 8 landen toernooi waarbij Nederland was ingedeeld in de groep met Saarland, Wit Rusland en de Faeroër Eilanden.
De wedstrijd tegen Saarland werd met ruime winst afgesloten. Tegen de Faeroër Eilanden en Wit Rusland werd verloren. In de kruisfinales werd er gelijk gespeeld tegen
Italië, waarnaar Italië de winst behaalde na strafworpen.
Voor de 7/8 plek moesten de heren aantreden tegen Zwitserland en deze wedstrijd werd helaas met verlies afgesloten.

Het waren mooie en leerzame toernooien en mede een voorbereiding voor de Europese kampioenschappen in Montenegro in augustus 2020.

35.jpg

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!