Nieuws

Informatie n.a.v. persconferentie 14 januari 2022

17 januari 2022
Terug

Het kabinet heeft tijdens de persconferentie van vrijdag 14 januari jl. een aantal versoepelingen van de coronamaatregelen bekend gemaakt. Daarbij werd ook aangegeven dat de huidige quarantainemaatregelen, door de snel oplopende besmettingen, te ontwrichtend zijn voor de samenleving. Het quarantainebeleid is dan ook versoepeld.

Dit heeft het kabinet 14 januari jl. bekend gemaakt:

  • Als je langer dan één week geleden een boostervaccinatie hebt gehad en je hebt geen klachten, dan hoef je niet in quarantaine als je nauw contact hebt gehad met een besmet persoon.
  • Ook als je korter dan acht weken geleden positief bent getest en hersteld bent, hoef je niet meer in quarantaine. Voorwaarde is wel dat je geen klachten hebt die gerelateerd zijn aan corona.

Deze wijziging is per 14 januari ingegaan. De GGD’en hebben nog enige dagen nodig om hun aanpak aan te passen. Hierdoor kan het zijn dat het advies van de regionale GGD de komende dagen anders is dan de actuele berichtgeving op de site van de Rijksoverheid. We betreuren het dat hierdoor onnodig verwarring kan ontstaan.

Het kabinet maakte ook bekend dat er een nieuw quarantaineadvies gaat gelden voor personen met een ‘bepaald’ beroep die geen booster of infectie hebben gehad. Het is nog onduidelijk wat dit voor het onderwijspersoneel betekent. Dit advies wordt de komende week nader uitgewerkt en gaat naar verwachting per 21 januari in.

Verder zijn er tijdens de persconferentie van 14 januari jl. geen nieuwe maatregelen voor het middelbaar onderwijs aangekondigd. De bestaande maatregelen blijven van kracht.

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!

Het College Weert

Samen leren met plezier!