Nieuws

Het Kwadrant wint Onderwijsprijs Limburg

7 januari 2015
Terug

Het Kwadrant wint Onderwijsprijs Limburg, categorie Voortgezet Onderwijs.

 

In de race om de Nationale Onderwijsprijs ** heeft het Kwadrant, school voor VMBO - Weert de Onderwijsprijs Limburg in de wacht weten te slepen. Tevens maakt Het Kwadrant hierdoor kans op de Nationale Onderwijsprijs. De school deed dat met het WoonZorgComplex – Hushoven project: door een innige samenwerking tussen Kwadrant, Wonen Limburg en Stichting Land van Horne worden leerlingen van Het Kwadrant in het WoZoCo - Hushoven in staat gesteld te leren in de echte wereld.

'Leren in de achte wereld'

Leerlingen helpen in Gasterij De Stoof, organiseren een burendag, een bingo en vele andere zinvolle gebeurtenissen voor en met de bewoners van het WoZoCo complex, waar de school twee appartementen in gebruik heeft. Ouderen komen op deze manier weer intensief in contact met jongeren en vice versa. Voor beide groepen een win-winsituatie. Zoals Kwadrantdirecteur Jan Mueters zegt: ”Leren in de echte wereld”. Leerlingen doen in relatief korte tijd heel veel ervaring op, leren organiseren, samenwerken, verantwoording nemen. Kortom zij ontwikkelen diverse competenties.


Uitreiking

De uitreiking van deze prijs vindt plaats op Het Kwadrant op woensdag 14 januari 2015 om 9.00 uur door deputé Ger Koopmans.
 ** zie: http://www.onderwijsprijs.nl

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!