Nieuws

Herkansings/ vervangingsregel VWO-6

7 februari 2019
Terug

Voor alle examenleerlingen is de eindsprint in zicht. De herkansingen komen eraan. Alle leerlingen van VWO-6 mogen nu voor alle CE-vakken vervangen en maximaal 2 CE-vakken herkansen.

Voor 28 februari 12.00 uur moet je je inschrijven via Magister Activiteiten voor de herkansingen. Als je je niet inschrijft, dan wordt automatisch de vervangingsregel toegepast. Dus enkel inschrijven als je 1 of 2 herkansingen wil maken.

Als je je hebt ingeschreven om te herkansen dan vervalt je recht op vervangen. Afgelopen jaren zijn er nog uitzonderingen gemaakt. Dit jaar zal dat niet zo zijn en werken we volgens het Schoolexamenreglement (Zie website college.nl onder documenten).

Wiskunde D of Spaans

Heb je ook nog schoolexamenvakken (wiskunde D of Spaans), dan kan je je ook inschrijven via Magister. Overleg eerst even met je docent, want het kan zijn dat de vervangingsregel voor sommige schoolexamenvakken niet van toepassing is en dat je hiervoor enkel kan herkansen.


Herkansingen

De herkansingen van de CE-vakken vinden plaats op donderdag 21 maart 2019 om 8.45 uur. Als je voor 2 vakken herkanst, dan maak je deze toetsen achter elkaar met 15 minuten pauze tussen. Tijdens deze pauze blijf je wel in het domein. De lessen gaan gewoon door, dus diegene die niet herkanst gaat naar de les. Als je klaar bent met je toets, dan ga je ook naar de les.

De herkansingen van Spaans en Wiskunde D vinden plaats op woensdag 20 maart 2019 om 8.45u.

Op www.college.nl onder downloads bij PTA 2016-2019 staat ook een rekentool, waarmee je de vervangingsregel al even kan toepassen.


Voorlichting eindexamens

De voorlichting over de eindexamens voor de leerlingen vindt plaats op:

  • Dinsdag 19 maart 8.45 uur op de trap

De voorlichting over de eindexamens voor de ouders vindt plaats op:

  • Dinsdag 19 maart 19:00 uur op de trap

 

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!