Nieuws

Gymnasium Doe Dag

11 januari 2018
Terug

Net als vorig jaar stond ook dit jaar de laatste schooldag voor de Kerstvakantie in het teken van de Gymnasium Doe Dag! Deze speciale dag, waarbij de Klassieke wereld centraal staat, is met veel enthousiasme door en voor de Gymnasiumleerlingen georganiseerd. De leerlingen van V5 hadden diverse workshops voorbereid waarbij de Gymnasiasten van leerjaar 1 t/m 4 hun handen uit de mouw mochten steken.

Workshops

Zo was er een workshop 'koken', waarin de lekkernijen van de Grieken en Romeinen werden ontdekt. Bij de workshop 'knutselen' werden beroemde klassieke bouwwerken in elkaar gezet en tijdens de workshop 'kapsels' konden de leerlingen zelf de haardracht van de vrouwen in de Oudheid nabootsen, na een leerzame instructie.

In een workshop 'vertellen' kwamen de spannende mythologische verhalen aan bod en bij de workshop 'spelletjes' hebben de leerlingen in groepjes allerlei Romeinse spelletjes uitgeprobeerd. De Griekse vaasschilderkunst kwam aan bod in een fotoworkshop: de leerlingen zijn aan de slag gegaan met het bewerken van zelfgemaakte foto’s en hebben deze verwerkt op een Griekse vaas. In de sporthal vonden twee verschillende activiteiten plaats: (bal)sporten & worstelen èn boogschieten!

Beleven van de oudheid

Bij al deze workshops ging het om het beleven van de Oudheid. Alle zintuigen kwamen aan bod, want we willen de Oudheid beleven! De dag werd afgesloten met een door de leerlingen zelf gekookt rijk Grieks/Romeins buffet.

Al met al was het een leerzame, succesvolle en gezellige ‘Klassieke’ dag! Foto's zijn te vinden in het fotoalbum.

collage-1.jpg

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!