Nieuws

Geslaagd voor DELF A2/B1

11 juli 2016
Terug

Begin juni hebben 11 leerlingen uit VWO-2, 3 en 4 een examen voor het DELF A2- of B1-diploma afgelegd. Inmiddels zijn de resultaten bekend: alle leerlingen zijn geslaagd!


Cursus DELF

DELF staat voor Diplôme d’études en langue française, en is een internationaal erkend taaldiploma voor beheersing van de Franse taal. Het diploma is vergelijkbaar met het Cambridge-programma voor het vak Engels. Leerlingen uit verschillende klassen hebben zich op kunnen geven om vanaf 23 maart jl. elke woensdagmiddag van 15.00 uur tot 16.00 uur deel te nemen aan een de cursus DELF junior A2/B2.

Er wordt gewerkt met de ERK-niveaus. Dit zijn internationaal erkende niveaus van taalbeheersing. Het College biedt de cursus DELF A2, B1 en B2 aan. Dit sluit aan bij VWO-2,3,4,5 en 6, afhankelijk van het persoonlijke niveau van de leerling. De cursus wordt gegeven door mevrouw Theuwis en mevrouw Smedts. Ook volgend schooljaar wordt er weer een cursus aangeboden voor deze niveaus. Leerlingen ontvangen in het nieuwe schooljaar een informatiebrief.

DELF-geslaagden.jpg


Waarom het DELF?

DELF junior is een cursus voor leerlingen die het leuk vinden om met de Franse taal bezig te zijn. Daarnaast is het geschikt voor leerlingen die eigenlijk meer willen dan wat er in de reguliere lessen aan bod komt en voor leerlingen die hun spreek- en gespreksvaardigheid willen verbeteren in de Franse taal. Bovendien is het een internationaal erkend diploma dat erg mooi op het CV staat, zowel voor een sollicitatie als een vervolgstudie. Volgend schooljaar bestaat er ook de mogelijkheid om verder te gaan voor een B2-diploma, dit diploma heeft als meerwaarde dat je hiermee op de meeste universiteiten en hogescholen in Frankrijk en andere Franstalige landen direct kunt starten.

 

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!