Nieuws

Finale Olympic Moves

12 juni 2017
Terug

Het Amsterdamse bos was vrijdag 9 juni het strijdtoneel voor het schoolhockey heren team van Het College. Het team nam deel aan de finale van de landelijke schoolsportcompetitie ‘Olympic Moves’, voorheen Mission Olympic. De finales van deze grootste schoolsportcompetitie van Nederland werden gespeeld in en rondom het Olympisch Stadion van Amsterdam. De inzet voor ons team: Nederlands kampioen schoolhockey worden!


De finale 


Het College-Maartens College

De heren van het Maartens College gingen voortvarend van start, maar het waren de heren uit Weert die op voorsprong kwamen. Door een subtiele schuiver van Teun Boonen kreeg het Maartens College de deksel op de neus: 1-0. Het herstel van het Maartens College mocht er echter zijn, wat al snel resulteerde in een 1-1 gelijkspel en uiteindelijk een 1-2 voorsprong. Het College moest vol aan de bak om de aansluitingstreffer te maken. Jur Hekers had de boodschap begrepen, met een harde knal verschalkte hij de doelman. Eindstand 2-2.

Het College-Scala
De druk stond er vol op bij beide elftallen wat resulteerde in een hoog tempo hockey. Scala naam het initiatief en Het College loerde op een tegenaanval. Het was echter Scala die de boventoon voerde, wat resulteerde in verschillende kansen. Diederik Vasbinder was heldhaftig op verschillende schoten snel achter elkaar. Toch kwam Scala op voorsprong na een fraai genomen strafcorner. Het College gaf niet op en zocht de aanval. Gijs Hulsman joeg de bal in het kruis, na een gestroomlijnde strafcorner. In extremis hadden de Weerter heren zelfs nog een man meer op veld staan, helaas kon de 1-1 stand niet meer in winst worden omgezet. Eindstand 1-1.

Christelijk Lyceum Zeist
De laatste wedstrijd moest gewonnen worden om uitzicht te houden op de halve finale. Zo gezegd, zo gedaan. Met maar liefst 4-0 werd het Christelijk Lyceum overklast! Aanvoerder Jelle Krekels nam zijn ploeg bij de hand met prachtige solo's en twee doelpunten. Al mag de assist van Mike Verlinde hierbij niet vergeten worden. Ook de andere negen spelers speelde met bravoure. Op naar de halve finale!

Rietveld Lyceum
Het College begon sterk aan de halve finale. Dit resulteerde in een handje vol mogelijkheden en dominantie op de helft van het Rietveld Lyceum. De heren van Het College hadden alles onder controle, maar kwamen ook met 3 man meer(!) op het veld niet tot scoren. Het zei genoeg dat de tegenstander meerdere malen vroeg hoelang er nog te spelen was. Het Rietveld vertrouwde op de shoot outs en dat was terecht, zo bleek later. Het Rietveld Lyceum won en die dreun kwam als een mokerslag aan bij de heren van Het College.

Aansluitend werd de wedstrijd om de derde en vierde plaats gespeeld. Deze wedstrijd was voor velen een wedstrijd die nergens meer over ging. Eindstand 0-1 en een 4e plaats.


Resultaat

Zo kwam het Olympic Moves-toernooi voor de hockeyheren ten einde. Er kan teruggekeken worden op een toernooi waarbij leerlingen zelf het initiatief hebben genomen om deel te nemen. Daarnaast is er bewezen dat leerlingen uit leerjaar 3, 4, 5 en 6 prima met elkaar kunnen bewegen en leren. Iets om trots op te zijn! Tot volgend jaar?!

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!