Nieuws

Fietscontrole Veilig Verkeer Nederland

14 oktober 2021
Terug

Het College Weert houdt in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland op maandag 22 november 2021 een controle op de technische staat van fietsen. De fietsen van alle leerlingen uit het tweede leerjaar worden gekeurd door vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland. De leerlingen krijgen vervolgens een advies mee over hoe zij de fiets in orde kunnen maken.
 

Veilige verkeersdeelname

De controle wordt gehouden om een extra stimulans te bieden om leerlingen veilig aan het verkeer deel te laten nemen. Elke schooldag begeven de leerlingen zich minstens twee keer in het verkeer. Om ervoor te zorgen dat zij zo veilig mogelijk de weg naar school en die naar huis afleggen, is het nodig dat zij en andere weggebruikers zich aan de verkeersregels houden. Even belangrijk is dat de fietsen in orde zijn en dat alle scholieren licht voeren wanneer dat nodig is.


Politiecontrole

In de maand december houdt de politie fietscontroles op de route naar school. Wie zijn of haar fiets dan niet in orde heeft of geen licht voert wanneer dat nodig is, krijgt een bekeuring.

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!

Het College Weert

Samen leren met plezier!