Nieuws

Event: breng bèta bedrijfsleven dichterbij

30 juni 2016
Terug

Op donderdag 30 juni 2016 werd er door drie VWO5-leerlingen vanuit het vak Onderzoeken & Ontwerpen het event ‘Breng bèta bedrijfsleven dichterbij!’ georganiseerd. Dit event was bedoeld voor bovenbouwleerlingen met een N&T- of N&G-profiel en leerlingen van de bovenbouw die het Technasium volgen. Diverse bèta technische bedrijven presenteerden zich door middel van bijvoorbeeld een presentatie, workshop of demonstratie. Door het event kwamen de leerlingen in contact met bedrijven die gespecialiseerd zijn in beroepen die hen wellicht aanpreken. Het was dan ook een ideale manier om zich voor te bereiden op hun studiekeuze.


Verslag

Een verslag van de dag geschreven door organisatoren Sanne van Deursen en Martijn Schrijnemaekers:

"Vandaag heeft er voor de V4 en V5 leerlingen het evenement 'Breng beta bedrijfsleven dichterbij!' plaatsgevonden. Tijdens deze dag zijn de leerlingen van V4 in de ochtend volop bezig geweest en de leerlingen van V5 in de middag. Tijdens deze dag hebben zich een aantal bedrijven gepresenteerd door middel van presentaties, workshops, etc. Voor de leerlingen een uitgelichte kans om in contact te komen met verschillende bedrijven. Gedurende de dag werden er verschillende proefjes gedaan, informatieve presentaties gegeven en werden de leerlingen op de proef gesteld met een ongelukssituatie. Hierbij speelden een aantal leerlingen slachtoffer van een ongeluk en was het aan andere leerlingen de taak om de slachtoffers gerust te stellen, de ambulance te bellen, de slachtoffers te verplegen, etc. Maar voor veel leerlingen was de Xperience mover toch wel het hoogtepunt. Hierbij kregen de leerlingen de kans om in de Xperience mover te zitten en via een virtual reality bril kregen ze de indruk alsof ze in een achtbaan zaten.

De dag is goed verlopen en de leerlingen hebben er veel van geleerd. De organisatie van het evenement koste redelijk wat tijd en werk, maar al met al was het een zeer geslaagde dag!"Een vers;

Foto’s van het event zijn te vinden in de fotogalerij.

_DSC0115.jpg

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!