Nieuws

Derde repetitieweekend Aischylos

13 maart 2018
Terug

Voor de derde keer zijn de toneelspelers van het Gymnasium in Maastricht bijeen gekomen om onder begeleiding van regisseur Sjeng Verheijden de Griekse tragedie ‘Alkestis’ in te studeren. Het hele stuk is nu doorgenomen. Yasemin Kaya (Gym5), Julia van Lieshout (Gym4) en Catherine Bosch, Marijn Segers, Anna Ford, Madelief Vaessen, Fay van Ooijen, Mart Zuijdgeest, Fleur Biesmans, Joey Postma en Sophie Arts (allen Gym3) zijn druk bezig geweest om hun teksten van buiten te leren en hun handelingen te perfectioneren.


Repetities orkestleden

Afgelopen weekend zijn de orkestleden begonnen met de repetities. Janneke Verspagen (Gym 6, dwarsfluit), Puck Rooijakkers (Gym 5, piano), Bi-rong Wang (Gym5, viool) en Charlotte Sijben (Gym4, blokfluit) spelen namens het College in het orkest.

Première

Over vier weken wordt de laatste hand gelegd aan de tragedie: in het weekend van 14 en 15 april vindt de generale repetitie plaats in Weert en op zondag 15 april is de première op Het College. Dan volgt een week met elke avond een voorstelling op de deelnemende scholen, in Eindhoven, Heerlen en Seraing. De afsluitende voorstelling is op zaterdag 26 mei in Maastricht, in het kader van de Heiligdomsvaart. Voor meer informatie zie: www.aischylos.com.


Kaartverkoop

Op zondag 15 april wordt de ‘Alkestis’ van de Griekse dichter Euripides opgevoerd in de hal van Het College. De voorstelling begint om 19.30u. Kaarten zijn te reserveren via y.kuik@lvo-weert.nl.


Foto's van het derde repetitieweekend zijn te vinden in de fotogalerij.

Alkestis-Weert.jpg

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!