Nieuws

Derde plaats met fietsverlichtingscampagne

15 januari 2015
Terug

Donderdag 15 januari wisten de Technasiumleerlingen van klas A2BT in Roermond tijdens de Limburgse finale van de campagne ‘Fietsverlichting laat je zien’ de derde plaats binnen te halen met hun zelfgemaakte promotiefilmpje. De leerlingen mochten de prijs in ontvangst nemen van deputé Koppe. De leerlingen haalden met de derde plaats een cheque van 250 euro binnen, die naar eigen invulling kan worden besteed.


Technasiumproject

In de periode september t/m november 2014 hebben alle tweedejaars Technasium-leerlingen van Het College gewerkt aan het project 'Verkeersveiligheid rond de school’. In groepjes hebben de leerlingen zich bezig gehouden met onderzoek naar gevaarlijke verkeerssituaties in Weert, het weggebruik van jongeren en het bedenken van een oplossing voor gevaarlijke situaties.

Daarnaast hebben de groepjes zich bezig gehouden met de wedstrijd: 'Fietsverlichting laat je zien'. Voor deze wedstrijd kregen de leerlingen de opdracht campagne te voeren voor het voeren van fietsverlichting. Leerlingen konden hierbij zelf kiezen of ze een filmpje of poster maakten om fietsverlichting te promoten. De nominatie werd donderdag 4 december jl. aan de leerlingen van klas A2BT bekend gemaakt door een team van Veilig Verkeer Nederland, verkeersambtenaar dhr. Van Ekeren en wethouder van de gemeente Weert, dhr. Litjens.


‘Fietsverlichting laat je zien’

De wedstrijd werd dit jaar gewonnen door ‘Het Broeklandlandcollege’ uit Hoensbroek voor de categorie poster. ‘DaCapo College PRO’ uit Geleen wist de prijs voor beste filmpje in de wacht te slepen. Hun poster en filmpje zullen in het najaar te zien zijn in bushokjes en op de tv-schermen van de Veolia-bussen. Daarnaast worden de winnende poster en film opgestuurd naar alle basisscholen en middelbare scholen in Limburg.

Foto's zijn te vinden in de fotogalerij op www.college.nl.

 

Het College Weert

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!

Het College Weert

Samen leren met plezier!